چمن مصنوعی فوتبالی

  • تاریخ انتشار: 12 آذر 1403
  • نویسنده: تحریریه خانه چمن
چمن مصنوعی فوتبالی

طبیعتاً اولین عاملی که در خرید هر کالایی بسیار اهمیت دارد؛ داشتن اطلاعات کافی در مورد آن محصول است. در امر خرید چمن مصنوعی فوتبالی نیز داشتن اطلاعات کافی می تواند سبب صرفه جویی در هزینه های شما در دراز مدت شود. در این مقاله قصد داریم نکاتی را در مورد چمن مصنوعی فوتبالی به شما بیاموزیم که کمتر فروشنده ای آن ها را با شما در میان خواهد گذاشت.

ویژگی چمن مصنوعی فوتبالی

بافت چمن مصنوعی فوتبال، کاملاً متفاوت با چمن مصنوعی تزئینی می باشد. در مقاله چمن مصنوعی ورزشی توضیح دادیم که نسل سوم چمن مصنوعی فوتبالی از سال ۱۹۹۰ میلادی، با مشخصه های متفاوتی عرضه شد. ویژگی نسل سوم چمن مصنوعی فوتبالی عبارت است از:

  • داشتن الیاف بلند بین ۴۰ تا ۶۰ میلیمتر
  • ضخامت بالای الیاف یا به عبارتی دیتکس مناسب
  • بافت خلوت الیاف در مقایسه با چمن مصنوعی تزئینی، به دلیل توان پذیرش سیلیس و گرانول لاستیکی.
  • داشتن بکینگ (زیره) ۲ لایه به بالا
  • دارای تکنولوژی شکل دهی الیاف چمن مصنوعی. (بازگشت پذیری و جهندگی الیاف بسیار مهم است)
  • قابلیت بالای خروج آب

چمن مصنوعی فوتبالی استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟

رسیدن به استانداردهای یک چمن مصنوعی فوتبالی سال ها زمان برد. تلفیق تجربیات فنی، تکنولوژی و مواد اولیه نوظهور، موجب تغییر استانداردهای چمن مصنوعی فوتبالی شد تا به شکل امروزی خود رسید. مبحثی که بسیار مهم است، دوام چمن مصنوعی فوتبال است که باید سرمایه گذار را راضی کند. راحتی و عملکرد مناسب برای بازیکنان نیز در مرحله بعد قرار می گیرد.

دوام چمن مصنوعی فوتبالی به عوامل زیر بستگی دارد:

تراکم چمن مصنوعی فوتبالی: تراکم، مشخصه ای است که به تنظیمات و قابلیت های دستگاه بافت (Tufting Machine) باز می گردد. گیج بافت (Gauge) و سرعت دوخت (Stitch rate) عوامل تعیین کننده تراکم چمن مصنوعی فوتبالی هستند. هر چه گیج کمتر و سرعت دوخت بالاتر رود، چمن مصنوعی متراکم تر بافته می شود. گیج یک دستگاه بافت، هیچگاه نمی تواند تغییر کند اما سرعت دوخت در هر دستگاه قابل تنظیم است. گیج یعنی فاصله بین خطوط دوخت چمن که به اینچ گزارش می شود. معمولاً چمن مصنوعی فوتبالی در گیج های 3/4 اینچ، 5/8 اینچ  و 3/8 اینچ بافته می شود. اکثر چمن های فوتبالی در ایران دارای گیج 5/8 اینچ هستند.

سرعت دوخت، به معنی تعداد گره بافت شده به ازای هر ۱۰۰ سانتیمتر در جهت طول چمن است. برای چمن مصنوعی فوتبالی نسل سوم معمولاً این عدد از 120 گره تا ۱۶۰ گره در 100 سانتیمتر یا 12 تا ۱۶ گره در ۱۰ سانتیمتر متغیر است.

چمن مصنوعی ایده آل با تراکم بالا، باید حداقل دارای تعداد ۱۴۰ تا ۱۶۰ گره در واحد طول باشد. هر چه چمن مصنوعی متراکم تر باشد، تحت شرایط فیزیکی خشن و همچنین گرما دوام بهتری از خود نشان می دهد. در شرایطی که تعداد رشته الیاف ها بیشتر باشند، توزیع حرارت خورشید بهتر اتفاق می افتد و پوسیدگی دیرتر رخ خواهد داد.

دیتکس بالای الیاف (ضخامت مناسب الیاف): دیتکس، شاخصی از ضخامت در صنعت تولید الیاف است و به معنی وزن 10000 متر از طول یک لیف یا چند دسته لیف به واحد گرم، می باشد. هر چه این عدد بیشتر باشد، ضخامت الیاف بیشتر است و چمن مصنوعی فوتبالی مرغوب تری خواهیم داشت. برای چمن مصنوعی فوتبال، دیتکس الیاف بین ۱۲۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ پیشنهاد می شود. این عدد در واقع مجموع دیتکس برای تمامی الیاف خروجی از هر گره می باشد. یعنی دیتکس مجموع الیاف خروجی از هر گره ۱۲۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ باشد. به طور مثال، اگر مجموع ۶ رشته خروجی از این گره، 10000 متر طول داشتند وزن آنها معادل ۱۲۰۰۰ گرم یا 12 کیلوگرم است.

تکنولوژی شکل دهی الیاف و کیفیت بالای آنها: کارشناسان حوزه فن در زمینه تولید چمن مصنوعی، معتقدند که موثرترین عامل در افزایش طول عمر چمن مصنوعی فوتبالی، کیفیت الیاف آن می باشد. گرید پلی اتیلن (PE) مورد استفاده، نوع مواد ضد اشعه فرابنفش خورشید مورد استفاده (Anti UV)، شکل دهی مناسب الیاف، همگی عواملی هستند که طول عمر الیاف و مقاومت آن ها در برابر ضربات فیزیکی را افزایش خواهند داد. برای چمن مصنوعی فوتبالی، الیاف S شکل، آوندی، W شکل و بیضی شکل مرسوم هستند.

داشتن زیره مناسب و ضخیم: در حین فرآیند تولید، الیاف چمن مصنوعی روی بستری شبکه ای از جنس پروپیلن بافت می شوند. این بستر، اصلی ترین بخش قوام دهنده الیاف چمن می باشد که به لایه بستر شناخته می شود و یک فاکتور مهم در تعیین قیمت است. تعداد این لایه ها ممکن است به دو تا سه لایه تغییر کند. چمن مصنوعی تک لایه ثبات ابعادی در سرما و گرما نخواهد داشت و به سرعت دچار پارگی می شود؛ از این رو چمن مصنوعی تک لایه به هیج وجه پیشنهاد نمی گردد. شکل زیر، نمایی از چمن های مصنوعی دو لایه و سه لایه را نشان می دهد. لازم به ذکر است که چسب لاتکس و یا پلی اورتان پشت چمن، جزء لایه ها محسوب نمی شود.

خروج آب از چمن مصنوعی فوتبالی چگونه است؟

تجمع آب در قسمت زیرین چمن مصنوعی فوتبالی، بسیار ناخوشایند است و می تواند فرآیند بازی فوتبال را به طور کل متوقف کند. تجمع آب در زمین فوتبال به دو عامل بستگی دارد:

  • میزان آب قابل تخلیه از چمن مصنوعی
  • نوع زیرسازی (روش Unbound و یا زیرسازی سطح نفوذناپذیر)

میزان خروج آب از بافت چمن مصنوعی فوتبالی به نوع بکینگ مورد استفاده در آن باز می گردد. معمولا بکینگ های طراحی شده برای چمن های مصنوعی (همانند موارد معرفی شده در بالا)، به خودی خود توانایی خروج آب را ندارند و با ایجاد حفره های متعدد در پشت چمن مصنوعی، عملیات خروج آب اتفاق می افتد. امروزه چمن های مصنوعی با بکینگ های نفوذپذیر به آب طراحی شده اند که توانایی آنها برای تخلیه آب، نسبت به چمن های مصنوعی معمولی، ۵ برابر بیشتر است. برای چمن مصنوعی فوتبالی ۳ نوع بکینگ وجود دارد:

  • بکینگ SBR: استفاده از نوعی لاستیک مایع شده که پس از حرارت دهی، روی پشت چمن به حالت جامد در می آید. (خروج آب در این نوع بکینگ، فقط از طریق حفرات تعبیه شده انجام می گردد)
  • بکینگ PU: نوعی پوشش دهی از جنس پلی اورتان می باشد که نسبت به رطوبت بالا بسیار مقاوم است. (خروج آب در این نوع بکینگ فقط از طریق حفرات تعبیه شده انجام می گردد)
  • بکینگ نفوذپذیر یکپارچه: در این نوع بکینگ از الیافی استفاده می شود که علاوه بر تثبیت گره های چمن، توانایی خروج آب از هر سلول نیز وجود خواهد داشت. سرعت خروج آب از این بکینگ ها تا ۵ برابر افزایش پیدا می کند. (خروج آب در این نوع بکینگ به صورت یکنواخت از کل سطح بکینگ اتفاق می افت

برای درک بهتر نحوه خروج آب از حفره های تخلیه و بکینگ یکپارچه تصویر زیر را مشاهده کنید.

یکی دیگر از عوامل بسیار موثر در زمینه عدم تجمع آب در چمن مصنوعی فوتبالی، نوع زیرسازی است. در روش شیب گذاری، آب باید از راهگاه های زیر چمن عبور کرده و به اطراف زمین چمن منتقل شود. به همین دلیل، برای مساحت های بزرگ، روش شیب گذاری پیشنهاد نمی گردد و بهتر است با استفاده از روش های زیرسازی اصولی و حرفه ای، زمین چمن مصنوعی استانداردی داشته باشید. مسلماً زیرسازی از نوع لایه گذاری ناپیوسته (Unbound)، جذب آب بسیار بالاتری دارد.

زیرسازی چمن مصنوعی فوتبالی چگونه است؟

زیرسازی ناپیوسته یا Unbound:

روش زیرسازی ناپیوسته، استانداردترین و اصولی ترین روش برای زیرسازی چمن مصنوعی فوتبالی می باشد از چند لایه تشکیل شده است. تصویر زیر نمایی از زیرسازی چمن مصنوعی فوتبال به روش ناپیوسته را نشان می دهد. لازم به ذکر است که زیرسازی به روش لایه گذاری ناپیوسته یا Unbound، به خروج و نفوذ هر چه زودتر آب کمک می کند و بستر نرم تری را برای بازیکنان فراهم می نماید.

این سبک از لایه گذاری، فقط برای بسترهای خاکی که نسبت به آب نفوذپذیر هستند، قابل اجراست. اگر بستر خاک که انتهایی ترین لایه است، ساختاری نفوذ ناپذیر نسبت به آب داشته باشد؛ باید از لوله های جمع آوری کننده آب در این لایه استفاده شود.

زیرسازی روی سطوح سخت:

منظور از سطوح سخت، بسترهای بتن، آسفالت، سنگ و هر سطح نفودناپذیر دیگر است. مهمترین اصلی که باید روی چنین سطوحی رعایت شود، شیب بندی زمین است. شیب 1 درصد از ناحیه مرکز زمین به کناره ها باید اعمال گردد. این روش، یک اجرای غیر استاندارد است که برای زمین های بزرگ (بزرگتر از 1200 مترمربع) به هیچ وجه پیشنهاد نمی گردد. با استفاده از این روش در زمین های بزرگ، تحت شرایط بارندگی شدید، در خروج آب از چمن مصنوعی به مشکل بر خواهید خورد.

استفاده از لایه ضربه گیر یا Shock Pad در قسمت زیر چمن مصنوعی، روی چنین سطوحی بسیار ضروری است. لایه ضربه گیر، نه تنها به ایمنی بازیکنان کمک می کند؛ بلکه از آسیب دیدن بکینگ چمن نیز جلوگیری می نماید.

استانداردهای فیفا برای چمن مصنوعی فوتبالی

استانداردهای فیفا در دو بخش روی چمن مصنوعی تست می شوند. یک بخش در آزمایشگاه و یک بخش پس از نصب چمن مصنوعی فوتبال. فیفا استانداردهای خود را در دو سطح آماتور و حرفه ای اعطا می کند. هر یک از این استانداردها، تست و بررسی مخصوص به خود را دارند.

استانداردهای فیفا نهایتاً به شما این اطمینان را می دهد که چمن مصنوعی فوتبالی از نظر ایمنی، دوام، کیفیت محصول و عملکرد مناسب برای بازیکنان، در بالاترین سطح خود قرار دارد و مجموع این تست ها در موارد زیر خلاصه می گردد:

  • فعل و انفعال میان بازیکن و سطح چمن مصنوعی
  • فعل و انفعال میان توپ و سطح چمن مصنوعی
  • ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده چمن مصنوعی
  • مقاومت چمن مصنوعی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
  • مقاومت خطوط اتصال چمن مصنوعی پس از نصب
  • طول عمر چمن مصنوعی

طول عمر چمن مصنوعی فوتبالی

چمن مصنوعی فوتبالی همانند هر محصول دیگری، طول عمر مشخصی دارد. طول عمر یک چمن مصنوعی فوتبالی استاندارد حداقل 5 سال و حداکثر 15 سال است. ما در این بخش به مواردی اشاره می کنیم که به طور مستقیم روی طول عمر چمن مصنوعی فوتبالی اثرگذار هستند:

  • میزان استفاده: مطابق با مراجع استاندارد، سرویس دهی چمن مصنوعی فوتبالی معادل 2000 ساعت در سال است. یعنی 5/5 ساعت استفاده در هر روز، به مدت یکسال. استفاده از چمن مصنوعی بیش از این میزان، روی طول عمر محصول اثر می گذارد.
  • مقاومت درزهای چمن: یکی از قسمت هایی که در چمن مصنوعی فوتبالی، نسبت به سایر بخش ها بیشتر آسیب می بیند، درزها یا بندکشی های میان رول های چمن است. بر همین اساس، یکی از فاکتورهای مهم فیفا در اعطای استانداردهای خود، تست مقاومت این درزها می باشد. استفاده از چسب خوب، نوار اتصال پهن و با کیفیت و بکارگیری نصاب حرفه ای، می تواند آسیب از این ناحیه را به حداقل برساند.
  • حرارت و نور خورشید: گرما و اشعه تخریب کننده خورشید، اثر مستقیمی روی عملکرد الیاف چمن مصنوعی می گذارد. استفاده از محصولات با کیفیت که با داشتن دیتکس مناسب، مقاومت UV بالایی دارند، می تواند ماندگاری چمن شما را در این شرایط تضمین کند. بهتر است در شرایطی که هوا بسیار گرم است و الیاف داغ هستند از چمن مصنوعی استفاده نشود. در این شرایط، آبیاری چمن در اواسط ظهر که حرارت به اوج خود می رسد، پیشنهاد می شود.
  • شانه کشی و شارژ فیلر: هر چند که چمن مصنوعی فوتبالی به نگهداری بسیاری نیاز ندارد، اما بهتر است که هر چند وقت یکبار، الیاف آن با استفاده از دستگاه های مخصوص، شانه کشیده شود. این عمل سبب می شود که پخش سیلیس و گرانول لاستیکی به حالت اولیه خود بازگردند. همچنین به مرور زمان از حجم سیلیس و گرانول چمن کاسته خواهد شد. از این رو، شارژ این دو ماده و پخش مجدد آن ها روی زمین چمن مصنوعی فوتبالی، در هر سال توصیه می شود.

نگهداری از چمن مصنوعی فوتبالی

برای نگهداری چمن مصنوعی فوتبالی دستورالعمل هایی وجود دارد که باید رعایت شوند:

  • تمیزکردن منظم چمن برای رهایی از کثیفی ها: این کار با استفاده از شست و شو با آب و دستگاه های دمنده هوا انجام می پذیرد.
  • ضدعفونی کردن و بهداشتی کردن سطح چمن برای محافظت از سلامت بازیکنان
  • نگهداری از زمین برای جلوگیری از فرسایش زود هنگام که در بخش طول عمر چمن مصنوعی فوتبال به آن اشاره شد.
  • آبیاری زمین در روزهای بسیار گرم جهت کاهش حرارت الیاف چمن
  • شارژ فیلر و بررسی سختی زمین به جهت جلوگیری از ضربه و آسیب به بازیکنان
  • تعمیر بخش های آسیب دیده چمن مصنوعی

معمولاً چمن مصنوعی فوتبال، پس چند سال استفاده (حدود ۴ تا ۵ سال)، در بخش های روبه روی دروازه ها و نواحی که تجمع بازیکنان زیاد است، دچار فرسودگی می شود. با یک ترمیم جزئی و جایگزینی با چمن مصنوعی نو، این قسمت ها مجدداً قابل استفاده خواهند بود و نیاز به تعویض چمن نیست. شما می توانید با مطالعه مقاله  روش های نظافت چمن مصنوعی اطلاعات کامل تری در این زمینه کسب کنید.

نصب چمن مصنوعی فوتبالی

فرآیند نصب چمن مصنوعی فوتبالی از چندین مرحله تشکیل می شود. پس از آماده شدن زیرسازی، مرحله نصب چمن مصنوعی با پهن کردن لایه ژئوتکستایل ۳۰۰ گرمی روی بستر اصلی، شروع می شود. پس از آن، رول های چمن طبق نقشه روی لایه ژئو پهن می شوند و عملیات لبه گیری برای اورلب کردن رول ها انجام می شود. سپس رول های چمن مصنوعی از ناحیه اتصال کنار زده می شوند و نوار اتصال ۳۰ سانتیمتری زیر آن پهن می شود. چسب دوجزیی پلی اورتانی پس از آماده شدن، روی نوار اتصال ریخته و پخش می گردد و قسمت کناررفته به جایگاه اولیه خود باز می گردد. در این مرحله، جایگذاری خطوط سفید زمین با چمن سفید رنگ انجام می گیرد. در بعضی سفارشات خطوط سفید به صورت بافت در چمن قرار داده می شوند و این مرحله حذف می گردد. پس از خشک شدن چسب، سیلیس و گرانول روی چمن مصنوعی ریخته می شود و با استفاده از دستگاه مخصوص، عملیات پخش کردن فیلرها انجام می شود.

نصب چمن مصنوعی فوتبالی فرآیندی تخصصی است و اگر نکات فنی و تجربی در حین نصب رعایت نشود، چمن مصنوعی فوتبال در آینده نه چندان دور با مشکل مواجه خواهد شد.

تفاوت بین چمن مصنوعی فوتبال و فوتسال

از نظر عملکردی، تفاوت چندانی میان نوع چمن مصنوعی فوتبالی مورد استفاده برای زمین فوتسال و فوتبال وجود ندارد؛ اما آنچه باید در نظر داشت، ابعاد زمین های فوتسال است. زمین های فوتسال دارای متراژ بسیار کمتری در مقایسه با زمین های فوتبال هستند و از این رو می توان از چمن های مصنوعی مرغوب تر و باکیفیت تری استفاده کرد. به طور کلی تفاوت بین چمن مصنوعی فوتبال و فوتسال موارد زیر است:

  • نوع زیرسازی: برای زمین های فوتسال (مینی-فوتبال) می توان از زیر سازی سخت همانند بتن، آسفالت و سنگ استفاده کرد، ولی برای زمین های فوتبال ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ مترمربعی باید از سیستم لایه گذاری ناپیوسته بهره برد.
  • ارتفاع چمن مصنوعی: برای زمین های فوتسال می توان از چمن مصنوعی ۴۰ تا ۵۰ میلیمتری استفاده کرد، در صورتی که برای چمن مصنوعی فوتبال حرفه ای، ارتفاع چمن حتماً باید از ۵۰ میلیمتر تا ۶۰ میلیمتر باشد.
  • تراکم چمن مصنوعی: در زمین فوتسال به دلیل تجمع بیشتر بازیکنان به ازای هر واحد مترمربع، نسبت به زمین فوتبال، ترجیحاً استفاده از چمن مصنوعی فوتبالی متراکم تر توصیه می شود. این بدین معنی است که در شرایط استفاده یکسان، استهلاک چمن مصنوعی فوتسال نسبت به فوتبال بیشتر است.

قیمت چمن مصنوعی فوتبالی

در مقالات متعددی در مورد قیمت چمن مصنوعی بحث شد. پارامترهای کیفی و کمی همگی می توانند، روی قیمت این کالا اثرگذار باشند. تلفیق کیفیت و کمیت خوب درکنار یکدیگر، موجب دوام بالاتر  چمن مصنوعی فوتبالی خواهد شد و طبیعتاً روی قیمت چمن مصنوعی برای زمین فوتبال نیز اثرگذار خواهد بود. در ادامه در مورد قیمت چمن مصنوعی فوتبالی به صورت اختصاصی تر بحث خواهیم کرد.

اثر عوامل کمی روی قیمت چمن مصنوعی فوتبالی:  

منظور از عوامل کمی، مواردی همچون ارتفاع الیاف چمن مصنوعی، تراکم چمن، دیتکس الیاف چمن و تعداد لایه های بکینگ (زیره) چمن مصنوعی است. مسلماً با تغییر هر یک از موارد بالا، قیمت چمن مصنوعی نیز ارزان تر یا گران تر خواهد شد. شما می توانید چمن مصنوعی مورد نیاز خود را، با ویژگی هایی مورد نیاز و به طور اختصاصی سفارش دهید. به طور مثال چمن مصنوعی 50 میلیمتری MN Pro و چمن مصنوعی 50 میلیمتری MS Pro قابلیت سفارشی سازی را دارند. شرکت خانه چمن، این محصولات را با تنوع بسیار بالا و با بکارگیری بکینگ دو لایه و بکینگ سه لایه عرضه می کند. علاوه بر این، سفارشی سازی بر اساس سایر پارامترها همچون تراکم چمن مصنوعی، ارتفاع نخ و میزان لاتکس اعمال شده نیز پذیرفته خواهد شد. در کنار تمامی این موارد، قیمت چمن مصنوعی فوتبالی شرکت خانه چمن، با داشتن کیفیت بالا، بسیار مقرون به صرفه می باشد.

اداره استاندارد اماکن ورزشی کشور، دستور العملی ارائه داده است که مطابق آن، نوع چمن مصنوعی فوتبالی برای هر نوع آب و هوا و نوع کاربرد، طبق استاندارد تعریف شده است. پیمانکاران، قبل از هرگونه ثبت سفارش چمن مصنوعی فوتبالی، لازم است با این استانداردها آشنا باشند.

اثر عوامل کیفی بر روی قیمت چمن مصنوعی فوتبالی: 

کیفیت، مقوله ای است که شاید به راحتی و با نگاه اول در چمن مصنوعی فوتبالی، قابل تشخیص نباشد. این امر نیاز به نگاه کارشناسانه، تست های آزمایشگاهی و اعتماد به برند تولید کننده دارد. تک تک اجزای تشکیل دهنده چمن مصنوعی فوتبالی، از الیاف گرفته تا لاتکس پوشش دهی، همگی دارای کیفیت های مختلفی در بازار مواد اولیه هستند.

امروزه در تولیدات داخلی چمن مصنوعی فوتبال شاهد آن هستیم که کارخانجات تولیدکننده به سمت تولیدکنندگان معتبر الیاف چمن مصنوعی می روند. الیاف هلندی، اسکاتلندی، بلژیکی و ترک، نخ هایی هستند که در تولیدات داخلی همانند چمن مصنوعی مدل اُمگا، چمن مصنوعی مدل MN PRO یا چمن مصنوعی مدل MS PRO استفاده می شوند و تنها دلیل این امر کیفیت نخ تولید شده است. نخ های وارداتی مزیت هایی همچون مقاومت UV بهتر، مقاوت کششی و پارگی بهتر دارند و طول عمر آنها بالا است.

تولید الیاف ایرانی نیز با وجود تحریم های بسیار، آغاز شده است و کیفیت مطلوبی را ارائه داده اند؛ اما راه زیادی برای دستیابی به کیفیت جهانی دارند. امید است که متخصصین و دانشمندان ایرانی، الیافی با کیفیت جهانی تولید کنند تا قیمت چمن مصنوعی برای زمین فوتبال در عین کیفیت بالا، برای ارگان ها و سازمان ها و سرمایه گذاران شخصی به صرفه باشد.

اثر عوامل دیگر روی قیمت چمن مصنوعی فوتبالی:

در تولیدات جهانی، چمن های مصنوعی فوتبالی می توانند با تکنولوژی های متفاوتی تولید شوند که سبب افزایش قیمت کالا می شوند. در بخش های بالا اشاره کردیم که چمن مصنوعی با بکینگ کاملاً نفوذپذیر نسبت به آب ساخته شده اند و طبیعتاً قیمت بالاتری دارند. در بعضی از چمن های فوتبالی از پوشش پلی اورتانی بجای لاتکس SBR استفاده می شود که قیمت چمن مصنوعی برای زمین فوتبال را در رده قیمتی بالاتری قرار می دهد. همچنین امروزه چمن های مصنوعی فوتبالی به بازار عرضه شده اند که نیاز به پرکننده نداشته و نسبت به سایر چمن ها گران تر هستند.

خرید چمن مصنوعی فوتبالی از خانه چمن

فرآیند خرید چمن مصنوعی فوتبالی با چمن مصنوعی تزئینی مقداری متفاوت است. معمولاً متراژ پروژه های چمن مصنوعی فوتبالی از 600 مترمربع به بالا شروع می شوند و تا زمین های ورزشی ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ مترمربعی می رسند.

این روزها با توجه به راه اندازی تولیدات داخلی، چمن مصنوعی فوتبالی به صورت سفارشی برای زمین مورد نظر بافته می شود. دو مزیت مهم در این نوع سفارش گیری وجود دارد:

  • کاهش مقدار پرتی چمن مصنوعی: در این روش، ابعاد زمین چمن فوتبال توسط تیم ورزشی خانه چمن اندازه گیری می شود. پس از این مرحله، مطابق با ابعاد زمین فوتبال چمن مصنوعی، بافت چمن صورت می گیرد و در نتیجه شما با حداقل پرتی مواجه خواهید شد. در صورت بکارگیری رول های از پیش بافت شده، مسلماً شما مقدار قابل توجهی پرتی خواهید داشت و این از نظر اقتصادی بصرفه نیست.
  • بافت شدن خطوط سفید: در این روش، بافت سفید که یک چمن مصنوعی سفید رنگ با همان ارتفاع چمن مصنوعی اصلی است، در نواحی خطوط اوت و خطوط دروازه و خط وسط زمین بافت می شود و سبب کاهش مصرف چسب، نوار اتصال و تیکه کاری خواهد شد.

برای خرید چمن مصنوعی فوتبالی لازم است پیش از ثبت سفارش، با مشاوران خانه چمن در تماس باشید و با بازدید حضوری، چندین مدل چمن مصنوعی فوتبالی را از نزدیک مشاهده کنید. بخش ورزشی خانه چمن متناسب با شرایط زمین و بودجه شما، بهترین محصول را برای خرید به شما معرفی خواهد کرد.

مراحل خرید چمن مصنوعی فوتبالی به ترتیب زیر است:

  • بازدید از محل و برآوردهای کارشناسی و ترسیم نقشه زمین با ابعاد (در تهران طی 1 تا ۲ روز کاری و شهرستان ها طی 2 تا 3 روز کاری)
  • بررسی زیرسازی زمین و ارائه دستورالعمل های فنی جهت ترمیم زیرسازی یا اجرای زیرسازی به روش Unbound
  • عقد قرارداد جهت اجرای زیر سازی در صورت نیاز
  • عقد قراداد جهت فروش چمن مصنوعی مخصوص زمین شما (تحویل چمن در صورت نیاز به بافت، از 10 روز کاری تا 20 روز کاری با توجه به متراژ شما زمان نیاز دارد)
  • نصب چمن مصنوعی فوتبال (بین 5 تا 30 روز کاری زمان نیاز دارد)

مراحل بالا یک ترسیم کلی از فرآیند خرید چمن مصنوعی فوتبالی بود. مجموعه تخصصی خانه چمن این تضمین را به شما می دهد که خرید مطمئنی را تجربه کنید. کل خدمات ارائه شده از فرش چمن مصنوعی تا نصب آن، توسط خانه چمن با گارانتی معتبر و طبق مفاد گارانتی نامه ارائه خواهد شد.

سوالات متداول

برای این مقاله سوالات متداول ثبت نشده است.