مراحل نصب چمن مصنوعی

  • تاریخ انتشار: 12 آذر 1403
  • نویسنده: تحریریه خانه چمن
مراحل نصب چمن مصنوعی

چمن مصنوعی در انواع مختلفی رولی، نواری و موکتی در ابعاد و اندازه های گوناگونی تولید می شود که هر یک کاربردی جداگانه نسبت به هم دارند. از این رو، شما باید بر اساس نوع محیط و محصول انتخابی، نصب خود را انجام دهید؛ زیرا نصب چمن مصنوعی در زمین های مختلف متفاوت است و اگر این کار درست انجام نشود، بعد از مدت کوتاهی چمن شما کنده می شود. از این رو، ما در این مقاله تصمیم گرفتیم، نحوه نصب چمن مصنوعی روی زمین های مختلف و نکاتی که هنگام نصب باید در نظر گرفته شود را باهم بررسی کنیم تا چمن شما به بهترین نحو ممکن نصب شود.

انواع زیرسازی چمن مصنوعی

به طور کلی برای نصب چمن مصنوعی دو نوع زیرسازی وجود دارد که عبارت اند از:

1. زیرسازی سخت (Bound)

اگر زمین شما شامل بتون، آسفالت، کاشی، موزائیک، سرامیک و یا هر سطح سخت و محکم دیگری باشد، به عنوان زمین سخت محسوب می شود. این نوع زمین ها برای نصب چمن مصنوعی مناسب است؛ زیرا سطح آنها کاملا صاف و تمیز است.

2. زیرسازی غیرسخت (Unbound)

این نوع زیر سازی، شامل زمین های خاکی می باشد که نصب چمن مصنوعی در این زمین ها بسیار سخت و زمان بر است؛ زیرا هنگام نصب باید سطح زیرین صاف و علف های هرز کنده شود. در غیر این صورت، بعد از مدتی علف های هرز رشد کرده و باعث آسیب رساندن به چمن مصنوعی می شود. برای صاف کردن زمین های خاکی از شن و ماسه‌های دانه‌بندی شده استفاده می شود تا سطح بطور کامل یکنواخت شود.

زمان نصب چمن مصنوعی

زمان نصب چمن مصنوعی بسته به نوع زمین، محدوده کار و فضا به طور متوسط بین 1 الی 5 روز کاری طول می کشد. به عنوان مثال، اگر محیط شما دارای پستی و بلندی های زیادی باشد، زمان بیشتری نیاز است تا سطح آماده نصب شود.

مراحل نصب چمن مصنوعی

شاید در نگاه اول، نصب چمن مصنوعی کار ساده‌ای به‌نظر برسد که هر کسی به ‌راحتی آن را انجام دهد. اما باید بدانید که برای نصب آن در محیط‌های مختلف و با کاربری متفاوت، به ابزارهای ویژه و افراد متخصص نیاز دارید. درغیر این صورت، فضای مورد نظر شما از زیبایی که انتظار آن را دارید، دور خواهد شد. مراحل زیر نحوه نصب چمن‌ مصنوعی را نشان می‌دهد:

1. زیرسازی چمن مصنوعی

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای نصب انواع چمن مصنوعی انجام می‌شود، زیرسازی است. این مرحله از کار، با توجه ‌به شرایط زمین محل نصب و نوع سطح مورد نظر، متفاوت است. به‌طور کلی دو نوع زیرسازی سخت و نرم برای چمن مصنوعی وجود دارد که در بالا به آن اشاره کردیم.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در مرحله زیرسازی به ‌ویژه برای پروژه‌های بزرگ مانند نصب چمن مصنوعی ورزشی انجام می‌شود، ایجاد مجرا برای عبور آب است. برای این‌کار روزنه‌هایی برای هدایت و بیرون رفتن آب به سمت فاضلاب ایجاد می‌شود.

2. برشکاری

در مرحله بعدی، باید چمن مصنوعی را با توجه ‌به ابعاد محیط مورد نظر، برش دهید. این‌کار به دقت زیادی نیاز دارد و برش‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که کل سطح را پوشش دهد. همچنین، توجه داشته باشید که فاصله ‌بندی برش‌های مختلف، یکسان باشد تا بتوانید با استفاده از چسب چمن مصنوعی به ‌راحتی آن‌ها را روی سطح بچسبانید.

3. اورلب

اورلب اصطلاحی است که برای یکی از مهم‌ترین مراحل نصب چمن مصنوعی استفاده می‌شود. اورلب، درواقع همان یکسان کردن لبه های چمن‌ مصنوعی کنار یکدیگر است. توجه داشته باشید که برش‌های مختلف را زمان نصب به یک سمت قرار دهید. کار شما وقتی بی‌نقص خواهد بود که لبه‌ها به‌طور کامل با هم مماس باشند. این امر به ‌ویژه در نصب چمن مصنوعی تزئینی بسیار اهمیت دارد.

4. زدن چسب

در نهایت با انتخاب بهترین چسب چمن مصنوعی و استفاده از آن برای ثابت نگه‌داشتن برش‌های چمن روی سطوح، کار به اتمام می‌رسد. به این صورت است که ابتدا بین قسمت انتهایی دو برش از چمن مصنوعی، یک نوار اتصال قرار می‌گیرد، سپس کل نوار به چسب آغشته شده و لبه‌های چمن روی چسب فشرده می‌شوند. توجه داشته باشید که تا زمان خشک شدن کامل چسب، چمن مصنوعی را حرکت ندهید.

نکات مهم برای نصب چمن مصنوعی

برای چسباندن چمن مصنوعی از چه چسبی استفاده کنیم؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ذهن اکثر خریداران چمن مصنوعی را به خود مشغول کرده است، این است که بهترین چسب چمن مصنوعی چه ویژگی‌هایی دارد؟ شما به همان اندازه که برای خرید چمن مصنوعی وسواس هستید، باید در خرید چسب نیز دقت داشته باشید؛ زیرا در نتیجه کار شما تاثیر زیادی دارد. در پاسخ به این سوال مهم باید گفت، سطح مورد نظر برای پوشش چمن مصنوعی نقش زیادی در انتخاب نوع چسب دارد.

به عنوان مثال، برای چسباندن کامل چمن مصنوعی روی زمین، بهتر است از چسب دو جرئی استفاده شود و یا برای نصب چمن مصنوعی روف‌گاردن ، تراس، تزئینی و به‌ طورکلی فضاهایی با متراژ پایین، چسب تک جزئی مناسب‌تر است. همچنین، قدرت چسبندگی بسیار بالا، انعطاف‌پذیری مطلوب و مقاومت بالا در مقابل دما و رطوبت از ویژگی‌های مهم یک چسب چمن مصنوعی ایده‌آل و کاربردی محسوب می‌شود.

نصب چمن مصنوعی بدون چسب

برای برخی کاربری‌ها، نصب چمن مصنوعی بدون استفاده از چسب انجام می‌شود. به‌عنوان مثال، برای تزئین موقت زمین یک رویداد یا همایش، یا برای دکوراسیون ویترین یک فروشگاه و مانند این ها، نیازی به استفاده از چسب چمن مصنوعی نیست. علت نصب چمن مصنوعی بدون چسب به این دلیل است که هنگام جمع‌کردن، به چمن آسیبی وارد نشود. در این موارد، می‌توانید از میخ یا بست‌های مخصوص برای ثابت نگه ‌داشتن چمن استفاده کنید. بهترین فاصله برای میخ و بست زدن فاصله 50 سانتی‌متری است.

نصب چمن مصنوعی روی سطح های مختلف

1.  نصب چمن مصنوعی روی سیمان

اگر قصد دارید چمن مصنوعی خود را روی سطوح سیمانی نصب کنید، به دقت و حوصله زیادی نیاز دارید؛ زیرا اگر نصب چمن مصنوعی روی سیمان با ظرافت انجام نشود ممکن است نتیجه کار چندان مطلوب و باب میل شما نباشد. برای این‌ کار، بهتر است با کمک متخصصین در این زمینه مشورت کنید تا طرح مورد نظرتان به بهترین نحو انجام و نصب شود. از این رو، با توجه‌ به طرح، چمن مصنوعی را به دقت برش داده و سپس با استفاده از چسب چمن مصنوعی مناسب، نصب را از یک طرف سطح آغاز کنید. توجه داشته باشید، سطوح سیمانی معمولا بدون شیار هستند و به همین دلیل نیاز است تا شما از چسب‌های باکیفیت استفاده کنید.

2.  نصب چمن مصنوعی در بالکن

مطمئناً همه شما دوست دارید بالکنی زیبا و سرسبز داشته باشید تا در زمان استراحت خود در تراس احساس خوشایندی داشته باشید. اما نکته قابل توجه در این است اگر نصب چمن مصنوعی در محیط به درستی انجام نشود، محیط شما دیگر جلوه زیبایی نخواهد داشت.

از این رو، نحوه نصب چمن مصنوعی در تراس بسیار مهم است. با توجه به موارد گفته شده، شما باید برای نصب این محصول در بالکن خود، زهکشی مناسبی تعبیه کنید تا در زمان شستشو آب اضافی به راحتی خارج شود تا باعث رشد باکتری ها نشود. در حالت کلی، نصب چمن مصنوعی در بالکن راحت تر از مابقی سطوح است.

3.  نصب چمن روی ایزوگام

ایزوگام نیز یکی از رایج‌ترین سطوحی است که چمن مصنوعی روی آن نصب می‌شود. برای داشتن پشت ‌بامی زیبا و یا بالکنی دلباز در یک رستوران، شما می‌توانید از چمن مصنوعی بهره ببرید. برای این‌کار باید یک لایه ژئوتکستایل روی ایزوگام نصب کنید و سپس چمن مصنوعی را به ابعاد مناسب برش دهید. بعد از انجام این مراحل، با استفاده از چسب مخصوص، چمن مصنوعی را روی لایه ژئوتکستایل بچسبانید.

این روش، طول عمر ایزوگام را افزایش داده و آن را در برابر آسیب های احتمالی ایمن می‌کند. توصیه می‌شود که نصب چمن مصنوعی روی ایزوگام را به افراد حرفه‌ای و متخصص ما در این زمینه بسپارید.

4. نصب چمن در زمین بازی

بازی و دویدن روی چمن‌های با کیفیت، بسیار لذت ‌بخش است و علاوه بر این، باعث حفاظت کودکان در اثر اصابت با زمین می شود. به همین خاطر است که تقاضا برای این محصول در زمین‌های بازی بسیار زیاد است. بهترین روش برای نصب چمن مصنوعی ورزشی و تزئینی برای محیط‌هایی که بزرگ‌تر از 400 متر هستند، روش نیمه اسپرت است. اما تشخیص این موضوع که چه نوع چمن مصنوعی و کدام روش نصب برای فضای مورد نظر شما مناسب است، به‌عهده کارشناسان و متخصصان خانه چمن است.

هزینه نصب چمن مصنوعی

یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب و نصب چمن مصنوعی، هزینه آن است. اما باید بدانید که فاکتورهای مهمی ازجمله متراژ سطح مورد نظر، نوع چمن مصنوعی، نحوه زیرسازی، میزان ظرافت کار، کیفیت چسب و... قیمت نصب چمن مصنوعی را تعیین می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت چمن مصنوعی و نحوه نصب آن تنها کافیست با مشاوران ما تماس حاصل نمایید تا با گرفتن اطلاعاتی از قبیل متراژ و سطح مورد نظر از شما قیمت حدودی به شما عزیزان اعلام نمایند.

سوالات متداول

برای این مقاله سوالات متداول ثبت نشده است.